Disneyland_Paris-met-de-auto

HOE KOM JE IN DISNEYLAND PARIS

Met de AUTO naar Disneyland

Vanuit Nederland en België

Disneyland ligt ca. 32 kilometer ten oosten van Parijs aan de A4. Deze Autoroute de l‘Est is de snelweg van Parijs naar Metz en Nancy. In de regio Parijs hoef je op snelwegen geen tol te betalen. Ook het gedeelte van de A4 van Parijs tot aan Disneyland Paris is tolvrij.

Vanuit Nederland en België komen de routes samen in Noord-Frankrijk, waar snelweg A1 direct naar Parijs voert. Rij vanuit Nederland naar Antwerpen en volg vanaf daar de E17 via Gent, Kortrijk en Lille (in België Rijssel geheten) naar de A1.

LILLE

Bij Lille zijn er twee mogelijkheden om bij de A1 naar Parijs te komen: om Lille heen of door Lille. Vanaf snelweg E17 sturen de verkeersborden je ruim om Lille heen, via de A17 (E403) en de A27 (E42). Je navigatiesysteem stuurt je waarschijnlijk over hoofdwegen door Lille heen; deze route is wat korter maar ook gevoeliger voor files.

Voor de route door Lille negeer je de afslag naar de E403. Je rijdt rechtdoor naar de Franse grens en de steden Tourcoing en Lille. Even verder staat Parijs ook weer gewoon op de borden.

Volg nu de A1 rechtstreeks naar Parijs. De A1 is een tolweg (péage); je betaalt ongeveer. € 16,50 per enkele rit. Je kunt dit bedrag contant of per creditcard betalen. De A1 is een goed onderhouden driebaansweg met onderweg diverse rustplaatsen, vaak voorzien van tankstation en restaurant.

PARIS

Ten noorden van Parijs passeert de A1 via een tunnel de start- en landingsbanen van vliegveld Roissy-Charles de Gaulle. Volg meteen ná de tunnel de borden naar de A104 richting Marne-la-Vallée.

Neem rechts de afslag naar de A3/A104 en hou vervolgens weer rechts aan naar de A104 (La Francilienne). Vanaf hier staat Disneyland Paris ook op grote witte borden naast de snelweg aangegeven.

Na ongeveer 27 kilometer verlaat je de A104 en rij je de A4 op richting Metz/Nancy.

Op de A4 neem je voor Disneyland Park, Walt Disney Studios en de Disney-hotels afslag 14 (Parcs Disney / Bailly-Romainvilliers). Je bent nu op het Disney-terrein. Een doorgaande weg voert je naar het parkeerterrein van de twee parken. De parkeerkosten zijn ca. € 30,00 per dag

Logeer je in een Disney-hotel, neem dan de afslag rechts naar Hôtels Disney. Gasten parkeren hun auto gratis bij het hotel.

Voor deze autorit via de A1, A104 en A4 naar Disneyland Paris en terug is géén milieusticker (vignet Crit’Air) nodig. In Frankrijk ben je formeel verplicht een alcoholtester in je auto te hebben. 

Afstanden ongeveer tot Disneyland Paris:
Amsterdam 520 km. – Den Haag 500 km. – Utrecht 485 km. – Rotterdam 470 km.  Eindhoven 455 km. 
Luik 390 km. – Antwerpen 370 km. – Brussel 330 km. – Brugge 325 km.
Lille 240 km. – Stad Parijs 44 km.

■ OPENBAAR VERVOER TREIN OF BUS

TREIN THALYS

Tweemaal per dag rijdt de Thalys van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam via Antwerpen en Brussel-Zuid (Midi) rechtstreeks naar Marne-la-Vallée – Chessy, het station direct naast Disneyland Paris.

Vertrek vanuit Amsterdam om 7.15 uur, aankomst bij Disneyland om 10.56 uur. In de Middag vertrek vanuit Amsterdam om 15.15 uur, aankomst in Disneyland om 19.04 uur. Terug reis naar België en Nederland om 12.04 en 20.04 uur.

Daarnaast rijdt de Thalys ook nog eens veertien maal per dag naar Paris Gare du Nord vanuit Amsterdam. Op het Parijse treinstation kun je de metro nemen naar een RER-station waar RER A4 stopt. De regionale expresslijn RER A4 brengt je vervolgens naar Disneyland Paris.

Vanaf Gare du Nord is RER-station Châtelet Les Halles het gemakkelijkst te bereiken met de metro (met lijn 4 richting Mairie de Montrouge).

Bestel direct je voordelige treinkaartjes va. 35,-

klik hier >>

BUS

Met de bus naar Disneyland® Paris? Wij bieden u leuke bus arrangementen naar Disneyland! of een retour bus vervoer

Met de oad bus naar Disneyland klik hier >>


Wij hebben een paar leuke aanbiedingen met de bus voor u verzameld…

Wat kost een kaartje voor Disneyland Paris?

Hier vindt u een overzicht van alle tickets en openingstijden van het mooiste pretpark van Europa klik hier >>

Wij verwelkomen u graag in Disneyland Paris…