disneyland-Paris-kasteel-lente

Aankomst in het park

Je bent net aangekomen in het park met de auto of bus?

Wij helpen je een handje op weg met wat nuttige tips voor nog meer plezier in Disneyland,

Ontdek de piraat in jezelf ontdek de magie
Ontdek de piraat in jezelf

Disneyland® Park

Disneyland bestaat uit twee Parken, waarvan het Disneyland Park het bekendste is. Bij binnenkomst passeert u meteen het Kasteel van Doornroosje, hét beroemde Disney kasteel. Een goed magisch begin van uw vakantie! Dit Park is ingedeeld in 5 landen met ieder hun eigen thema:

– Main Street U.S.A.®
– Fantasyland     
– Discoveryland              
– Adventureland     
– Frontierland     
     


Main Street U.S.A.®
Meteen als u het Kasteel van Doornroosje bent gepasseerd, arriveert u in Main Street U.S.A. Deze hoofdstraat is gebouwd in oude Amerikaanse stijl, vol sfeervolle boetiekjes, restaurantjes en winkeltjes. Dit is ook de plek waar tegen sluitingstijd de magische Disney® Parade wordt gehouden. Een heerlijke afsluiting van een geweldige dag in Disneyland Paris.

Fantasyland
Volgens ons is Fantasyland het hart van het Disneyland Park. Hier komen sprookjes tot leven en maakt u kennis met alle Disney sprookjes uit uw jeugd. Hier vindt u onder andere de attracties Peter Pan’s Flight, Alice’s Curious Labyrinth (doolhof), Casey Jr. (een leuk treintje voor de kleintjes), Dumbo the Flying Elephant, het we-reld-be-roem-de poppenfestival ‘It’s a small world’ waar u een reis om de wereld maakt in een bootje, Pinocchio, de draaiende theekopjes en…. Een unieke kans om Mickey Mouse ontmoeten!

Frontierland

In Frontierland gaat u op avontuur in het Wilde Westen. Als u ten minste durft… De Phantom Manor is een angstaanjagend spookkasteel waar geesten en spoken je opwachten bij binnenkomst. Wie durft? U kunt hier ook naar de Shootin’ Gallery en een gokje wagen met uw schietkunsten.

Andere attracties in Frontierland Disneyland Paris zijn de Big Thunder Mountain (de houten achtbaan), de Thunder Mesa Riverboat, waar u op een cruiseschip door Frontierland vaart en Pocahontas Village voor de kleintjes.

Jongen bij het Disneyland kasteel met prins en prinses
Jongen bij het Disneyland kasteel met prins en prinses


Adventureland

De echte avonturier in u komt hier naar boven! Stap in de Indiana Jones voor wat actie, laat u meevoeren door de wondere wereld van Aladdin of vaar mee op een piratenschip in de Pirates of the Caribbean.

Hijs de zeilen en keer terug naar de tijd waarin zeerovers het voor het zeggen hadden. Maar kijk uit voor Kapitein Jack Sparrow, want hij probeert de schat te stelen… Ook aan de kleine kinderen is in Adventureland gedacht met speelplaatsen zoals Adventure Isle en Pirates Beach. Het avontuur kan dus beginnen!
-> U kunt een Fastpass halen voor de Indiana JonesTM en de Temple of Peril.

Discoveryland
In Discoveryland gaat u, zoals de naam al zegt, op ontdekkingsreis door de wereld en ver daarbuiten… Begin uw ontdekkingstocht met uw scheepsbemanning richting Jules Verne’s Nautilus of spring achter het stuur en cruise lekker met de auto door een kleurrijk landschap in Autopia.

Is de wereld niet groot genoeg voor u? Ontdek dan de ruimte in de Buzz Lightyear Laser Blast, waar u het opneemt tegen uw geliefde als het gaat om zoveel mogelijk ruimtelijke objecten te raken met uw spacepistool. Of bestuur uw eigen ruimteschip in Orbitron, stap in de ruimteschip simulator Star Tours of laat u in volle vaart de ruimte inschieten in de Star Wars Hyperspace Mountain.
-> U kunt een Fastpass halen voor de Space Mountain, Star Tours en Buzz Lightyear Laser Blast.

Walt Disney Studios® Park

Het Walt Disney Studios Park is geopend in 2002. In het Studios Park ontdekt u de wereld achter de film. Zowel de attracties als alle restaurants zijn super sfeervol in het teken van film opgezet. Ga mee op ontdekkingsreis achter de special effects in beroemde Disney (speel)films. De 101 Dalmatiërs, maar bijvoorbeeld ook de kaskraker Armageddon.

In de Studio Tram Tour maakt u per trein een rit langs en dóór special effects. Van water tot vuur tot bijzondere filmkostuums. U ziet het allemaal. Voor de film Armageddon is zelfs een eigen attractie gemaakt, waarin u uw eigen hoofdrol in deze hitfilm speelt! En in de Art of Disney Animation wordt u geleerd hoe een unieke Disneyklassieker tot stand komt.

Natuurlijk wordt er ook in het Walt Disney Studios Park gedacht aan wat actie: in the Rock ’n Roller Coaster starring Aerosmith, met de wereldberoemde gelijknamige band in de hoofdrol, raast u in duizelingwekkende vaart door het Rock ’n Roll tijdperk! Ook de Twilight Zone Tower of Terror is voor echte spanningzoekers: u stapt in de lift in het betoverde hotel en valt van grote hoogte in vrije val naar beneden!

En dan hebben we het nog niet over Crush’s Coaster (de onderwaterwereld van Nemo in sneltreinvaart) en de allernieuwste aanwinst: Ratatouille: the Adventure. U bent zo klein als het ratje Remi uit de Ratatouille film en belandt in de keuken van de kok met zijn vlijmscherpe koksmes.

Dat wordt rennen! Een verrassende nieuwe toevoeging op het toch al hele leuke Park!
-> U kunt een Fastpass halen voor de Flying Carpets of Agrabah, Ratatouille, de Aerosmith Rock ’n Roller Coaster en The Twilight Zone Tower of Terror.

Beleef alvast wat voorpret in Crush’s Coaster!

Disneyland-Paris_disney-studio1-1

Disney Village®

Als alle deuren gesloten zijn en de Parken zich opmaken voor de nacht, gaat de magie verder. Bijvoorbeeld als u in één van de thema hotels bij Disneyland Paris verblijft, zoals Dream Castle, waar sprookjes nooit ophouden te bestaan… Maar niet alleen in uw hotel gaat de magie verder, ook in Disney Village® is dat zo!

Disney Village is geen Disney Park, maar een sfeervolle straat vol plezier bij de ingang van beide Parken. Ideaal om na sluitingstijd nog even gezellig wat tijd door te brengen.

Er zijn namelijk niet alleen winkeltjes met leuke souvenirtjes, maar ook lekkere restaurantjes, gezellige cafeetjes, een grote bioscoop én u kunt hier Buffalo Bill’s Wild West Show… met Mickey! bewonderen. (van tevoren reserveren aangeraden. U kunt de Wild West Show meteen bij uw reis kiezen als u een boeking gaat maken).

-> Insider tip: wilt u uw kinderen nóg blijer maken? Reserveer dan op tijd bij Café Mickey en dineer met de Disney figuren! (reserveren kan niet bij ons, maar wel bij het restaurant als u er bent. Reserveer op tijd om zeker te zijn van een plekje.)
Shows en parades

Disney-village-plattegrond
Disney-village-plattegrond


Bij de ingang van beide Disney Parken kunt u gratis het showprogramma en een plattegrond van de Parken meenemen. Zo weet u altijd hoe laat de shows en parades zijn op het moment van uw bezoek en waar u moet zijn.

Eén van de leuke parades in Europa’s bekendste pretpark is toch wel de beroemde Disney Magic on Parade. Deze leuke parade, bomvol al uw favoriete Disney vriendjes en vriendinnetjes, komt langs de paraderoute in Main Street U.S.A.

In het Disneyland Park, bij het kasteel van Doornroosje, vindt aan het einde van de dag, vlak voor sluitingstijd, de meest magische en spectaculaire show plaats. De Disney Dreams® licht-, water- en lasershow is een spetterend spektakel dat zijn weerga niet kent.

Uniek!  Een prachtige sprookjesverhaal wordt met laserstralen op het Kasteeltje geprojecteerd, waarbij u vele bekende gezichten voorbij ziet komen. Indrukwekkender wordt het niet, en het is dé perfecte afsluiting van een sprookjesachtige dag.

Door het hele park zijn nog meer kleinere shows en parades en mogelijkheden om op de foto te gaan met uw favoriete Disney figuur. Ook die tijden staan allemaal in het showprogramma.

Disneyland-parijs-fastpass

FASTPASS®: minder lang in de rij, meer attracties doen!

Disney heeft een uitstekend idee bedacht om de wachtrijen korter te maken: de FASTPASS. Voor sommige hele populaire attracties in de Parken kunt u een pas halen waarmee u in een aparte rij kunt staan, en daarmee voorrang krijgt op de normale rij. Hiermee wordt uw wachttijd sterk verkort.

Hoe werkt het?
Bij de attracties waar dit geldt, staan automaten. Met uw toegangskaartje voor Disneyland Paris, kunt u bij die automaten een FASTPASS halen. De pas is altijd geldig voor een bepaalde tijdsperiode.

Voorbeeld: u haalt om 12.00 uur de FASTPASS. Op uw pas staat dan, dat u tussen 13.30 en 14.00 uur gebruik kunt maken van de FASTPASS. U kunt de pas dan alleen binnen dat tijdsbestek gebruiken. Alleen dan krijgt u voorrang via de aparte FASTPASS rij. U hoeft dan minder lang te wachten en kunt dus meer attracties doen op één dag!

De FASTPASS is geldig bij de volgende attracties:

Disneyland Park:

– Indiana Jones and the Temple of Peril
– Space Mountain: Mission 2
– Buzz Lightyear Laser Blast
– Big Thunder Mountain
– Peter Pan’s Flight
– Star Tours

Walt Disney Studios Park:

– Rock ‘n Roller Coaster starring Aerosmith
– The Twilight Zone Tower of Terror
– Flying Carpets over Agrabah
– Ratatouille: the Adventure

Op de foto met Disney figuren
Oog in oog staan met beroemde Disney figuren? Dat is pas leuk! Bovendien kunt u ook met hen op de foto. Op sommige plekken is dat al georganiseerd, zoals ‘Meet Mickey’ in Fantasyland bijvoorbeeld.

Maar de vele verschillende Disney figuren lopen ook allemaal door de Parken heen, zodat u er zomaar één tegen het lijf kunt lopen! Assepoester, Doornroosje of één van de andere Disney prinsessen. Of Koning Louie van Jungle Book. Of Donald Duck. Het kan allemaal!

Tip: gaat u met de kinderen? Koop dan bij één van de Disney shops een handtekeningenboekje en verzamel de handtekeningen alle Disney helden!

Eten en drinken in Disneyland Paris
Op de plattegrond van alle Disney Parken staat welke restaurants zich waar bevinden.

In beide Disney Parken en in Disney Village wemelt het van de gezellige restaurantjes en tentjes waar u tussendoor wat kunt halen. Uiteraard allemaal in het thema van het land waar u op dat moment bent.

In Fantasyland kunt u eten bij de Princess Pavilion, in Disney Village bij Café Mickey en in het Studios Park bij En Coulisse, waarbij u zich achter de schermen van een filmproductie bevindt. Waar u ook gaat eten, het is er sowieso genieten.

Tip: reserveer van tevoren een plekje. Zeker rond etenstijd zijn de restaurants populair en vaak erg vol. Om er zeker van te zijn dat u kunt zitten en niet te lang hoeft te wachten is reserveren aan te raden. Dit kunt u eerder op de dag bij het betreffende restaurant doen.

Openingstijden en attracties in onderhoud
Voor de meest actuele openingstijden verwijzen we u naar Disneylandparis.com. In de winter is het park meestal tot 18.00 a 19.00 uur geopend. In de zomer vaak tot 22.00 uur. Deze tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het Disneyland Park blijft meestal iets langer open dan het Walt Disney Studios Park.

Natuurlijk moet er ook hier en daar onderhoud gepleegd worden aan de attracties. Hierdoor gaan ze langer mee en kunt u er nog langer van genieten. Daarom kan het voorkomen dat sommige attracties gesloten zijn. Controleer voordat u boekt welke attracties er gerenoveerd worden op Disneylandparis.com zodat u precies op de hoogte bent.

Adres Disneyland Parijs

Het adres van Disneyland Paris is:
Boulevard de Parc
Serris/Coupvray
77700
Frankrijk

In de meeste navigatiesystemen kunt u ook kiezen voor ‘nuttige plaats’ en dan ‘attractiepark’ of vergelijkbaar. Daar staat Disneyland Paris vaak al tussen.

U kunt ook de coördinaten in uw navigatie intoetsen:
Breedtegraad: 48.876077
Lengtegraad: 2.79646

Bekijk aale aanbiedingen >>


U arriveert dan op de parkeerplaats van Disneyland Paris.

Wij wensen u een prettig verblijf!